المنت سماور ساده (M شکل) و پلان
جولای 1, 2017انواع سیم های کروم نیکل
جولای 1, 2017
المنت فنری چیست؟
المنت فنری نوعی المنت حرارتی است که از یک سیم نیمه هادی با مقاومت الکتریکی بالا تشکیل شده است. این سیم به شکل فنر در اطراف یک استوانه عایق از جنس سرامیک یا خاک نسوز پیچیده شده است. عبور جریان برق از هیتر فنری باعث تولید گرما میشود.
المنت های فنری در اندازه ها و توان های مختلفی تولید می شوند.
خرید و قیمت المنت فنری
قیمت المنت فنری، با توجه به فاکتورهای متعددی، از جمله توان گرمایشی و حداکثر دمای علمکردی، نوع المنت فنری، جنس آلیاژ و مواد اولیه آن و راندمان انرژی، بستگی دارد. شرکت پارس المنت در زمینه تولید و عرضه انواع المنتها و هیترها فعالیت میکند.
برای اطلاع دقیق از قیمت و دریافت مشاوره تخصصی درباره خرید المنت فنری، میتوانید با کارشناسان پارس المنت تماس بگیرید. همکاران ما با توجه به نیازهای خاص پروژه شما، بهترین گزینه را پیشنهاد خواهند داد.
این محصول قابل سفارش در اشکال و سایزهای متنوع است و از آلیاژ نیکل یا کروم ساخته میشود.
جنس المنت فنری چیست؟
جنس سیم استفاده شده در المنت های فنری معمولاً از آلیاژ نیکل یا کروم است. این دو فلز دارای مقاومت الکتریکی بالا هستند و در برابر حرارت و اکسیداسیون مقاوم هستند. نیکل یک فلز سفید نقره ای رنگ است که دارای مقاومت الکتریکی بالایی است. نقطه ذوب نیکل ۱۴۵۵ درجه سانتیگراد است و در برابر اکسیداسیون مقاوم است. کروم یک فلز سفید نقره ای رنگ است که دارای مقاومت الکتریکی بالایی است. نقطه ذوب کروم ۱۹۰۷ درجه سانتیگراد است و در برابر اکسیداسیون مقاوم است.
المنت های فنری ساخته شده از نیکل یا کروم می توانند در دماهای بالا کار کنند و در برابر خوردگی و اکسیداسیون مقاوم هستند. علاوه بر آلیاژ نیکل و کروم، از آلیاژهای دیگری نیز برای ساخت المنت های فنری استفاده می شود. به عنوان مثال، آلیاژ آهن-کروم-آلومینیوم دارای مقاومت الکتریکی بالا و نقطه ذوب بالایی است و در برابر اکسیداسیون مقاوم است. جنس سیم استفاده شده در المنت های فنری بر روی عملکرد و طول عمر آن تأثیر می گذارد. المنت های فنری ساخته شده از مواد با کیفیت بالاتر دارای عملکرد بهتری هستند و طول عمر بیشتری دارند.
برای اطلاع از قیمت خرید این محصول و کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان فروش ما (تماس) بگیرید.
ویژگیهای المنتهای فنری
المنت های فنری دارای مزایای زیر هستند:
- توان حرارتی بالا
- فضای اشغالی کم
- قیمت مناسب
برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد سیم المنت، به صفحه تولید و ساخت المنت مراجعه کنید.
طراحی و ساخت المنت فنری
مشخصات پایه
وات
در طراحی و ساخت یک المنت فنری سفارشی، جهت انتخاب بهترین فنرها برای یک کاربرد، نیاز است که چندین فاکتور در نظر گرفته شود. اول از همه باید وات، ولت و مقاومت برای هر کدام از فنرها تعیین گردد. در حالت معمول، مشخصکردن ولتاژ خط در دست مشتری و/ یا کاربر نهایی است. مقدار کل وات تابعی از مقدار جریان هوا (SCFM) و میزان افزایش دمای (∆T) مورد نظر میباشد، با فرمول (W = SCFM * ∆T / 3). وات هر فنر برابر است با مجموع وات کل تقسیم بر تعداد فنرهای مدار. عمده هیترها از فنرهای یکسان در سراسر مدار استفاده میکنند تا از متعادلبودن بار اطمینان حاصل کنند.
ولتاژ
ولتاژ هر فنر توسط مدار مورد استفاده در این قطعه تعیین میشود. یک هیتر تک فاز، در صورتی که موازی در مدار بسته شود، ولتاژ کامل را و در صورتی که سری بسته شود، بخشی از آن را دریافت میکند. این حالت برای هیتر سه فاز نیز، اگر به شکل مدار مثلثی سیمکشی شود، همینطور خواهدبود. اگر فنرها به شکل یک مدار wye (ستاره) سیمکشی گردند، تنها ۷/۵۷ درصد از ولتاژ کامل را دریافت خواهندکرد. و به همین ترتیب، اگر دو فنر پشت سر هم روی پایهای قرار گیرند، ولتاژی که هر کدام از آنها میگیرد، نصف ولتاژ دریافتی پایه خواهدبود.
مقاومت
مقاومت فنر را میتوان با استفاده از قانون اهم (R = V2 / W) محاسبه کرد. مقدار مقاومت سیم معمولاً در دو حالت مختلف در نظر گرفته میشود: Rhot (RhotR_{hot}) که مقاومت سیم در دمای گرم است و Rcold (RcoldR_{cold}) که مقاومت آن در دمای اتاق میباشد. آلیاژهای مختلف دارای ضریبهای دمایی (TF) متفاوتی هستند که از -۳% تا -۵% تغییر میکنند. و به کمک آن میتوان R hot را از R cold تشخیص داد. در این بخش، هیتر ۱۲۰ ولتی ۱۰۰۰ واتی را مثال میزنیم که R hot معادل ۴/۱۴ اهم دارد (۱۲۰V2/1000W=14.4Ω) و بعد از تبدیل با استفاده از ضریب دمایی ۵-%، R cold مساوی با ۶۸/۱۳ اهم محاسبه میگردد (۴Ω x 0.95 = 13.68Ω).
«یکی از مهمترین نکات در طراحی و ساخت المنت فنری، تعیین ویژگیهای فنر و است، از جمله جنس آن، مقاومتش، نسبت کشش، توان مصرفی و نحوه بستن آن که خود تعیینکننده ولتاژ و جریان عبوری از آن میباشد. تمام این مشخصات، بر راندمان المنت فنری شما اثر خواهندکرد.»
مشخصات دقیق و هندسه المنت فنری
آلیاژ
نکته بعدی که باید مشخص شود این است که در نظر داریم کدام آلیاژ را برای سیم مقاومتی به کار بریم. هر آلیاژ، خواص متفاوتی دارد که باید برای کاربرد مخصوص خود در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، برخی از آلیاژها عملکرد بهتری در دماهای بالا دارند؛ برخی در چنین دماهایی مقاومت بهتری در برابر اکسیداسیون از خود نشان میدهند و برخی نیز دارای خواص غیر مغناطیسی هستند.
ابعاد
طراح فنر اکنون باید فنر را با قاب هیتری که استفاده خواهدکرد، منطبق کند. با این کار، میتواند متوجه شود که هر فنر چقدر باید باشد، مقداری که به آن «طول کشش» (SL) میگویند. فنر معمولاً در حالت کاملاً بسته، از دستگاه سیم پیچ خارج میگردد و حلقه های آن روی یکدیگر قرار میگیرند. هنگامی که فنر کشیده میشود، حلقههای آن از هم باز میشوند تا تا تماسی با هم نداشته باشند. همین میزان بازشدن حلقهها از هم نیز، «نسبت کشش» (SR) نام دارد. نسبت کشش (SR) برابر است با نسبت طول کشش به طول فنر در حالت بسته. به عبارتی دیگر، میتوان گفت نسبت کشش، گامی هندسی از یک حلقه فنر به حلقه مجاور آن است. برای مشخصتر شدن این مفهوم، نسبت کشش یک فنر بسته (کشیدهنشده) را مثال میزنیم، که برابر با ۱ میباشد. هنگامی که نسبت کشش برابر با ۲ بیان میشود، یعنی فضای بین حلقهها به اندازه قطر یک سیم است. در حالت ایدهآل، این نسبت کشش در فنر، بین حداقل و حداکثر اندازههای لازم برای آن نوع هیتر تنظیم میگردد – معمولاً میان ۵/۲ تا ۴ SR. چنین تنظیم دقیقی، اجازه میدهد تا هوا برای انتقال حرارت بهتر در اطراف سیم گردش کند.
نمره یا گیج سیم (Gauge)
گیج سیم انتخابشده ویژگیهای زیادی دارد که باید در نظر گرفته شود. برای مثال، طبق فرمول اهم بر متر (Ω/m)، هر چه یک سیم نازکتر باشد، مقاومت آن هم بالاتر است. استفاده از سیم نازکتر، چگالی توان(W/cm ۲ ) یک فنر با قطر خارجی مشخص را افزایش میدهد. اگر نسبت سطح مقطع سیم به وات (A/W) خیلی زیاد باشد، فنر خیلی شل شده و آویزان میشود. در مقابل، اگر این نسبت خیلی کوچک تعیین گردد، به حدی سفت خواهدشد که دیگر کشش پیدا نمیکند و به سختی روی قاب هیتر قرار میگیرد.
اطلاعات بیشتری در رابطه با سیم رسکال کسب کنید!
نکات نصب المنتهای فنری
المنت فنری باید به درستی نصب و استفاده شوند تا خطر برق گرفتگی یا آتش سوزی را به حداقل برسانند. برای نصب المنت های فنری باید نکات ایمنی زیر را رعایت کرد:
- باید توسط یک متخصص برق نصب شود.
- در محیط خشک و بدون رطوبت نصب شود.
- حتما به یک ترموستات یا کنترل کننده دما متصل شود تا از افزایش بیش از حد دما جلوگیری شود.
در صورت خرابی المنت فنری باید بلافاصله آن را تعویض کرد. استفاده از این محصول در صورت خرابی، خطر برق گرفتگی یا آتش سوزی را افزایش دهد.
انواع المنتهای فنری
المنت های فنری به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- المنت فنری تک فاز: این نوع المنت ها برای استفاده در جریان برق تک فاز طراحی شده اند.
- المنت فنری سه فاز: این نوع المنت ها برای استفاده در جریان برق سه فاز طراحی شده اند.
کاربردهای المنتهای فنری
المنت های فنری در کاربردهای مختلفی استفاده می شوند. از جمله کاربردهای المنت های فنری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لوازم خانگی: بخاری برقی، چای ساز، پلوپز، سشوار، قهوه ساز، اتو، سرخ کن، بخارپز و غیره
- صنایع: کوره های صنعتی، قالب های تزریق پلاستیک، دستگاه های خمکاری و جوشکاری و غیره
- حوزههای تخصصی: استفاده در دستگاههای آزمایشگاهی برای کنترل دما، تجهیزات گرمایشی در صنایع غذایی و دارویی، استفاده در گرمکنها و سیستمهای گرمایشی صنعتی
برای اطلاع از قیمت خرید المنت فنری و کسب اطلاعات بیشتر، با پارس المنت تماس بگیرید (تماس) بگیرید.